Cíl vzdělávání
Cílem vzdělávacího kurzu je naučit jeho účastníky základům a pokročilé práce s kávou, přípravě kávových nápojů na profesionální úrovni a zdokonalení znalostí a dovedností v oblasti přípravy a podávání kávy.
Pro více informací nás kontaktujte:
Základní informace
Baristický kurz vás naučí vše potřebné k přípravě kávy na profesionální úrovni. Naučíte se pracovat s kávovarem a starat se o něj, zjistíte, jak postupovat, abyste dokázali připravovat lahodné kávy různého druhu. Chcete se naučit správné práci s mlýnkem a s chuťovými senzory? Naše vzdělávací aktivita vám v této oblasti pomůže. Zjistíte, jaký vliv má na chuť kávy pražení. V rámci výuky proběhnou ukázky alternativních metod přípravy kávy a součástí budou také základní techniky latte artu.
Obsah
- Káva – historie a odrůdy
- Vývoj kávové kultury
- Káva – charakteristika a zpracování moderními technologiemi
- Baristické pomůcky
- Seznámení s kávovary, mlýnky a technologií při přípravě espressa
- Údržba kávovarů
- Práce baristy – příprava a zásady
- Správná příprava kávy
- Espresso – charakteristiky a příprava
- Příprava cappuccina
- Příprava kávových specialit
- Výběr mléka – skladování a možnosti použití
- Technika Latte Art
- Baristické pomůcky pro Latte Art
- Samostatná práce s Latte Artem
Předpoklady
Kurz je vhodný jak pro pracovníky v restauracích a pro barmany, tak pro jakékoliv osoby, které už ovládají základy, a které se o kávu zajímají a chtějí se naučit správně s ní pracovat.
Časový plán
Celkem 5 výukovch dnů = 40 výukových hodin
Vedení, techniky
Kurzy jsou vedeny interaktivní, tréninkovou formou, jejichž součástí je dynamické lektorské vedení s důrazem na procvičování, trénování a koučování ve fázi zpětné vazby a opakovaný praktický trénink s cílem vytváření návyku.
Techniky
- Výklad lektora
- Individuální a skupinová cvičení
- Diskuze
- Případové studie
- Praktický nácvik
- Hraní rolí
- Sebereflexe
- Zpětná vazba