slide-04


Cíl vzdělávání

Cílem vzdělávacího kurzu je naučit jeho účastníky základům a pokročilé práce s kávou, přípravě kávových nápojů na profesionální úrovni a zdokonalení znalostí a dovedností v oblasti přípravy a podávání kávy.


Pro více informací nás kontaktujte:

 

info@alavia.cz

+420 773 790 791


Základní informace

Baristický kurz vás naučí vše potřebné k přípravě kávy na profesionální úrovni. Naučíte se pracovat s kávovarem a starat se o něj, zjistíte, jak postupovat, abyste dokázali připravovat lahodné kávy různého druhu. Chcete se naučit správné práci s mlýnkem a s chuťovými senzory? Naše vzdělávací aktivita vám v této oblasti pomůže. Zjistíte, jaký vliv má na chuť kávy pražení. V rámci výuky proběhnou ukázky alternativních metod přípravy kávy a součástí budou také základní techniky latte artu.

Obsah

  • Káva – historie a odrůdy
  • Vývoj kávové kultury
  • Káva – charakteristika a zpracování moderními technologiemi
  • Baristické pomůcky
  • Seznámení s kávovary, mlýnky a technologií při přípravě espressa
  • Údržba kávovarů
  • Práce baristy – příprava a zásady
  • Správná příprava kávy
  • Espresso – charakteristiky a příprava
  • Příprava cappuccina
  • Příprava kávových specialit
  • Výběr mléka – skladování a možnosti použití
  • Technika Latte Art
  • Baristické pomůcky pro Latte Art
  • Samostatná práce s Latte Artem

Předpoklady

Kurz je vhodný jak pro pracovníky v restauracích a pro barmany, tak pro jakékoliv osoby, které už ovládají základy, a které se o kávu zajímají a chtějí se naučit správně s ní pracovat.

Časový plán

Celkem 5 výukovch dnů = 40 výukových hodin

Vedení, techniky

Kurzy jsou vedeny interaktivní, tréninkovou formou, jejichž součástí je dynamické lektorské vedení s důrazem na procvičování, trénování a koučování ve fázi zpětné vazby a opakovaný praktický trénink s cílem vytváření návyku.

Techniky

  • Výklad lektora
  • Individuální a skupinová cvičení
  • Diskuze
  • Případové studie
  • Praktický nácvik
  • Hraní rolí
  • Sebereflexe
  • Zpětná vazba