Cíl vzdělávání
Cílem kurzu je naučit účastníky výrobě, degustaci a prodeji piva tak, aby se uplatnili v různých oblastech. Např. ve specializovaných obchodech, barech, restauracích, pivovarech.
Pro více informací nás kontaktujte:
Základní informace
Spousta lidí má dnes v oblibě pivo. Jestliže chcete svým hostům zpestřit gastronomický zážitek, zkuste se zaměřit i na tuto oblast. Znalost pivní kultury a správné techniky čepování piva může být pro Vás potažmo i pro Vaše hosty velmi přínosná.
Obsah
- Pivo dnes a v minulosti – historie pivovarnictví
- Postup výroby piva
- Dělení piva a značení
- Čepování piva
- Podávání piva
- Degustace piva
- Vhodná kombinace s pokrmy
Předpoklady
Kurz je určen pro zaměstnance a podnikatele v oblasti pohostinství, v cestovním ruchu, ve výrobě potravin a jejich distribuci.
Časový plán
Celkem 1 výukový den = 8 výukových hodin
Vedení, techniky
Kurzy jsou vedeny interaktivní, tréninkovou formou, jejichž součástí je dynamické lektorské vedení s důrazem na procvičování, trénování a koučování ve fázi zpětné vazby a opakovaný praktický trénink s cílem vytváření návyku.
Techniky
- Výklad lektora
- Individuální a skupinová cvičení
- Diskuze
- Případové studie
- Modelové situace, hraní rolí
- Praktický nácvik
- Sebereflexe
- Zpětná vazba