Kurzy pro hotely a restaurace

 Latte art

Latte Art je moderním způsobem přípravy cappuccina. S jeho pomocí lze na základě nalévání mléka do espressa vytářet různé tvary a obrazce. Jedná se o velmi zajímavý a kreativní způsob umění.

 Základy sommelierství – kultura vína

Jelikož je poslední dobou ve společnosti kladen důraz na vhodný výběr a podávání kvalitních vín, je důležité vědět, jak správně vína volit a servírovat zákazníkům. Díky tomuto kurzu se budete orientovat v kultuře vína, vinných odrůdách a budete znát vše o funkci sommeliéra, servisu a podávání vína.

 Baristický kurz základní + pokročilý

Baristický kurz vás naučí vše potřebné k přípravě kávy na profesionální úrovni. Naučíte se pracovat s kávovarem a starat se o něj, zjistíte, jak postupovat, abyste dokázali připravovat lahodné kávy různého druhu. Chcete se naučit správné práci s mlýnkem a s chuťovými senzory? Naše vzdělávací aktivita vám v této oblasti pomůže. Zjistíte, jaký vliv má na chuť kávy pražení. V rámci výuky proběhnou ukázky alternativních metod přípravy kávy a součástí budou také základní techniky latte artu.

 Základní kurz pivní kultury

Spousta lidí má dnes v oblibě pivo. Jestliže chcete svým hostům zpestřit gastronomický zážitek, zkuste se zaměřit i na tuto oblast. Znalost pivní kultury a správné techniky čepování piva může být pro Vás a potažmo i pro Vaše hosty velmi přínosná

 Základy sommelierství

Poslední dobou je obecně ve společnosti kladen důraz na vhodný výběr a podávání kvalitních vín. Je důležité vědět, jak správně volit a servírovat zákazníkům tato vína. Náš kurz Vás naučí, jaká vína volit k jakým pokrmům a jak s nimi dále pracovat.

 Školení hygienického minima

Pro pracovníky v potravinářském sektoru je velice důležité, aby absolvovali školení hygienického minima. Získají tak potřebné znalosti a dovednosti z oblasti ochrany veřejného zdraví v souladu s vyhláškou a platnou legislativou.

 Elektronická evidence tržeb

Elektronická evidence tržeb spočívá v tom, že je evidována každá platba a zákazník obdrží od obchodníka účtenku s unikátním kódem. Vzhledem k tomu, že zavádění EET bude postupné, je vhodná příležitost se na tento režim připravit.